Logo RLKM Willemsroute

© gemeente Bocholt

Bocholt

De gemeente Bocholt is gelegen aan de splitsing van de Zuid-Willemsvaart en het kanaal Bocholt-Herentals.  

Je kan in Bocholt wandelen of fietsen langs de verschillende molens die de gemeente rijk is. Je vindt er een Alpacaboerderij waar je een rondleiding kan doen of kan wandelen met Alpaca’s en je kan een bezoek brengen aan het Brouwerijmuseum of het Torenverplaatsingsmuseum. Ook de beeldentuin vol koperen kunstwerken is zeker een bezoekje waard.

Voor de vaarweggebruiker  

Passantenhaven Heuvelzicht is in 1994 speciaal aangelegd voor de pleziervaart. Er is plek voor twintig schepen. Deze mogen hier maximaal drie keer 24 uur verblijven. Tegen een kleine bijdrage kan er gebruik worden gemaakt van water, elektriciteit, sanitair en de huisvuilcontainer. Er is ook een douche aanwezig. In de winterperiode (oktober-maart) is de haven gereserveerd voor langliggers. Heuvelzicht ligt op slechts 500 meter afstand van het centrum van Bocholt.  

De passantenhaven is in beheer bij ‘VVW-Bocholt vzw’: www.facebook.com/vvwbocholt 

Contact

Toerisme Bocholt 

Jeugd- en cultuurhuis de STEEN, Cornelius a Lapideplein 3, B - 3950 Bocholt 

T: +32 (0)89 20 19 30 
E: toerisme@bocholt.be 
W: www.visit.bocholt.be 

Tips
  • Bocholter Brouwerij Museum  
  • Alpaca boerderij  
  • Sint-Laurentiuskerk  
  • Torenverplaatsingsmuseum  
  • Beeldentuin Albert Vaesen  
  • Passantenhaven Heuvelzicht 
  • Fietsverhuur Bocholt (vlak aan de passantenhaven) - T: +32 (0)499 31 21 20 - www.crumble-d.be 
Ga naar de inhoud