Logo RLKM Willemsroute

© Visit Dilsen-Stokkem

Dilsen-Stokkem

Dilsen-Stokkem is een landelijke gemeente met een aantal karakteristieke kerkdorpen en vormt de overgang tussen het RivierPark Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen.   

Stokkem, dat al in 1244 stadsrechten verkreeg, werd bekend door de bloeiende vlechtnijverheid met wissen, wilgen twijgen die veelvuldig voorkomen langs de oevers van de Maas. In de historische kern van het meer landelijke Dilsen zie je nog veel sporen van het vaak turbulente leven langs de Maas.  

In de tussentijd heeft  Dilsen-Stokkem hard gewerkt om een plekje op de toeristische kaart van Vlaanderen te veroveren. Met succes: In het Nationaal Park Hoge Kempen, gelegen aan de Terhills-site, is er is een schitterend resort en een 5-sterren wellness gebouwd en het bestaande Terhills Cablepark zorgt voor de nodige waterfun! Aan de grensoverschrijdende Maas in Stokkem is Visitor Center De Wissen recent geopend in 2022. Vanuit het Visitor Center De Wissen kan je kennis maken met het vlakbij gelegen natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd en het toeristisch aanbod in Dilsen-Stokkem en het uitkijkplatform als ware eye-catcher. Het Visitor Center vormt tevens de hoofdtoegangspoort van het RivierPark Maasvallei. Met het vele mooie groen en de Maas vlakbij, is Dilsen-Stokkem een toeristische hotspot waarbij ‘natuurlijk genieten’ centraal staat! 

Voor de vaarweggebruiker  

Aan de oever van de Zuid-Willemsvaart in Lanklaar liggen voornamelijk speedbootjes van de waterskiclub. Er zijn echter altijd wel enkele plaatsen voor passanten vrij. Deze plekken kunnen niet gereserveerd worden en er zijn geen faciliteiten aanwezig. Wel ligt er op de oever een horecagelegenheid met groot terras en sanitaire voorzieningen.  

Op wandelafstand (circa 300 meter) van de aanlegplaats bevinden zich diverse horecagelegenheden. Het centrum van Lanklaar met al zijn voorzieningen bevindt zich op 500 meter afstand van de aanlegplaats. Vanaf de aanlegsteigers is de hele omgeving gemakkelijk per fiets te verkennen. 

Contact

Visit Dilsen-Stokkem/Visitor Center De Wissen 

Negenoordlaan 2
B - 3650 Dilsen-Stokkem
 

T: +32 (0)89 75 21 71 
E: visit@dilsen-stokkem.be 
W: www.visitdilsenstokkem.be  

Tips
  • Visitor Center De Wissen

  • Met een fluisterbootje op de Oude Maas in natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd 

  • Tivoli en Oude kanaalarm Lanklaar  

  • Mariapark met Oude toren in Oud-Dilsen 

  • Smokkelmarkt in Stokkem, iedere zondag in juli en augustus van 9u - 14u. 

  • Terhills-site: Toegangspoort Terhills, Terhills Resort, Terhills Cablepark en Elaisa Wellness 

Ga naar de inhoud