Logo RLKM Willemsroute

© Hamont-Achel

Hamont-Achel

Het charmante stadje Hamont-Achel ligt in de Belgische Kempen, in het uiterste noorden van de provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens. Hamont-Achel heeft een boeiende geschiedenis en markante eigentijdse ontwikkelingen. De uitgestrekte natuur en het historisch erfgoed zijn de pronkstukken van Hamont-Achel.  
Hamont-Achel is één van de belangrijkste Teutengemeenten van Noord-Limburg. Het is in Limburg de enige gemeente waar Teuten {rondreizende handelaars) en trappisten elkaar ontmoetten. Heel wat erfgoed herinnert nog aan de Teuten. 

Het open landbouwlandschap, de uitgestrekte natuurgebieden, de geurende naaldbossen, de verrassende historische getuigenissen in de centra en het groen rondom de Warmbeekvallei, maken van Hamont-Achel de plek bij uitstek voor wandelaars en fietsers. Hamont-Achel ligt centraal op het fietsroutenetwerk van de Brabantse en Limburgse Kempen. De fietsroutes lopen langs de mooiste monumenten en mooie plekjes van deze groene regio. Hamont-Achel biedt u ook heel wat uitgestippelde wandelwegen. 

Voor de vaarweggebruiker  
Hamont-Achel heeft geen eigen aanlegplaats. De dichtstbijzijnde passantenhaven, genaamd Welvaart, is gelegen in Pelt (Neerpelt.) 

Contact

V.V.V. Hamont–Achel vzw  

Gen. Dempseylaan 1, B - 3930 Hamont-Achel 

T: +32 (0)11 64 60 70
E: info@toerisme-hamont-achel.be
W: www.toerisme-hamont-achel.be

Tips
  • Achelse Kluis: Inspiratiepunt Natuurgrenspark De Groote Heide  
  • Kaasmakerij Catharinadal met Blauwe schimmelkaas "Grevenbroecker". Winnaar van verschillende prijzen.  
  • Wandelen in de Warmbeekvallei  
  • Grevenbroekmuseum  
  • De Tomp  
  • Napoleonsmolen  
  • Typische Teutenwoningen 
Ga naar de inhoud