Logo RLKM Willemsroute

© Toerisme Kinrooi

Kinrooi

Kinrooi is gelegen aan de regenrivier de Maas, in het uiterste noordoostelijke hoekje van België. Het telt sinds 1971 vijf deelgemeenten: Ophoven, Geistingen, Kessenich, Molenbeersel en Kinrooi. 

Kessenich is het oudste dorp en één van de authentieke Maasdorpjes in het RivierPark Maasvallei. Molenbeersel en Kinrooi kan je startpunt zijn voor een bezoek aan het GrensPark KempenBroek.  

Tegenover de neogotische Sint-Martinuskerk van Kessenich ligt de ruïne van een robuuste achthoekige mottetoren uit de 12e eeuw. In 2023 zal de dorpskern van Kessenich volledig gerevitaliseerd zijn en klaar voor het grote publiek. Sinds de ontgrindingen in de uiterwaarden van de Maas is Kinrooi een echte watersportgemeente geworden. De waterliefhebber kan hier genieten van allerhande watersporten of een bezoek brengen aan dagstrand ‘de Steenberg’. Ook het Bastion is zeker het bezoeken waard, met enkele pop-up bars in de zomer, het Bastionfestival en tal van andere activiteiten heb je bij goed weer alles wat je nodig hebt voor een heerlijk dagje uit. 

De gemeente Kinrooi heeft ook heel wat te bieden voor natuurliefhebbers. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de moeras- en bosgebieden van het GrensPark KempenBroek of langs de oevers van de Maas in het RivierPark Maasvallei.  Met de fiets ben je in geen tijd in Nederland of Duitsland dankzij het handige fietsroutenetwerk. Maar dat is nog niet alles, bij Visit Kinrooi huur je sinds enkele jaren ook een e-car – zeg maar een ‘golfkarretje’ – of een e-scooter. Ideale alternatieven als je liever eens niét zelf trapt. 

Voor de vaarweggebruiker  
Jachthaven De Spaanjerd in Ophoven biedt plaats aan 1000 ligplaatsen voor zeilboten en/of motorjachten tot 35 meter. De Spaanjerd is één van de best uitgebouwde binnenjachthavens van Europa: het beschikt over vlottende steigers, een afgesloten parkeerterrein, trailerhelling, mastkraan, tankstation, botenwerf en een modern uitgerust kampeerverblijfpark. Nabij de haven bevinden zich vier horecagelegenheden. De Spaanjerd is tevens de locatie met veel waterrecreatiemogelijkheden. De afstand van de haven naar het centrum van Ophoven is 1 kilometer.  

Contact

Visit Kinrooi 

Maasstraat 82, B - 3640 Kinrooi 

T: +32 (0)89 56 47 36 
E: welkom@visitkinrooi.com   
W: www.visitkinrooi.com  

Tips
  • Gegidste wandelingen rond het Kasteel Borgitter en de natuurgebieden in Kinrooi 
  • Neogotische Sint-Martinuskerk, mottetoren en dorpssite in Kessenich  
  • Talrijke mogelijkheden tot waterrecreatie (Sailcenter Limburg, Aqua-libra, Marec, Botel Harbour)  
  • Wandelen en fietsen in GrensPark KempenBroek of in het RivierPark Maasvallei   
  • Rozentuin Van Esser in het rozendorp Geistingen 
Ga naar de inhoud