Logo RLKM Willemsroute

© Hart van Limburg

Maasgouw

Gemeente Maasgouw bestaat uit tien karakteristieke kernen: Maasbracht, Brachterbeek, Wessem, Stevensweert, Thorn, Linne, Ohé en Laak, Heel, Panheel en Beegden. Elke dorpskern heeft zijn eigen rijke geschiedenis en bezienswaardigheden en is zeker een bezoekje waard.   

Wandel door intieme nostalgische straatjes, over middeleeuwse marktpleinen en langs monumentale woonhuizen in Wessem. Of beleef de gezelligheid van het betoverende witte stadje Thorn, met zijn unieke geschiedenis in een van de vele horecagelegenheden. De historische kern van het vestingstadje Stevensweert is onlangs geheel gerenoveerd. Ook op het gebied van sport en (water)recreatie kunnen de bezoekers van Maasgouw hun hart ophalen. De historische dorpskernen worden omgeven door prachtige natuur. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes (stedelijk en natuurlijk) te verkrijgen bij de VVV en alle kernen van Maasgouw zijn aangesloten op het wandel-,  fiets- en ruiterknooppuntennetwerk.  

Voor de vaarweggebruiker  
Maasbracht en Wessem vormen belangrijke knooppunten voor de pleziervaart in de gemeente Maasgouw. Er zijn meerdere mogelijke aanlegplaatsen. Eén daarvan is de passantensteiger in Maasbracht. Deze ligt op slechts 500 meter van het centrum. Horecagelegenheden bevinden zich zelfs op minder dan 100 meter afstand. Ook Wessem heeft diverse aanlegplaatsen voor de pleziervaart, waaronder Passantensteiger Wessem op een afstand van circa 200 meter van het centrum. Verder hebben ook Linne en Stevensweert een passantensteiger. Let wel, deze passantensteigers liggen niet aan De Willemsroute, maar vormen wel een mooi startpunt voor een tocht over deze route.  

Contact

VVV Thorn 

Wijngaard 14, NL - 6017 AG Thorn

T: +31 (0)475 56 10 85 
E: vvvthorn@hartvanlimburg.nl
W: www.hartvanlimburg.nl 

VVV Stevensweert  

Jan van Steffeswertplein 1, NL - 6107 BZ Stevensweert

T: +31 (0)475 55 02 36 
E: vvvstevensweert@hartvanlimburg.nl 
W: www.hartvanlimburg.nl 

Tips
  • Thorn, het witte stadje  
  • Vestingwerken Stevensweert  
  • Hompesche Molen en nabijgelegen Molenplas 
  • Wessem
  • De haven in Maasbracht en de Drielingsluis met het hoogste verval van Nederland
  • Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht 
  • Lange Vlieter Beegden 
Ga naar de inhoud