Logo RLKM Willemsroute

© RLKM vzw

Maastricht

Maastricht heeft 1.666 historische monumenten en talrijke musea, afgewisseld met spraakmakende architectuur. Hierdoor is de stad aan de Maas hét decor voor een culturele ontdekkingsreis. Maar ook voor een dag ongelimiteerd shoppen is men hier aan het juiste adres. 

Wie houdt van het Bourgondische leven komt in Maastricht op en top aan zijn trekken. Van sterrenrestaurants tot gezellige eetcafés; voor ieder wat wils. Verken de historische binnenstad via een stadswandeling (eventueel met stadsgids) die vertrekt vanuit het Maastricht Visitor Center. Fietsliefhebbers kunnen de omgeving van Maastricht prima per fiets bekijken via het fietsroutenetwerk van Zuid-Limburg en Belgisch Limburg. 

Net buiten het drukke stadscentrum liggen de gehuchten Itteren en Borgharen. Beide dorpjes kregen het zwaar te verduren tijdens de overstromingen van de Maas in de jaren ’90. Rivierherstelwerken zorgden voor wilde natuur aan de rand van de gehuchten, waar vandaag veel bijzondere dieren en planten een plekje hebben gevonden. 

Contact

Maastricht Marketing  

Kleine Staat 1
NL - 6211 ED Maastricht 

T: + 31 (0)43 - 325 21 21 
E: info@visitmaastricht.com 
W: www.bezoekmaastricht.nl

Tips
  • Historische binnenstad  
  • Bonnefantenmuseum  
  • Maastrichtse vestingwerken  
  • Onze Lieve Vrouweplein 
  • ENCI-groeve 
  • Sint-Pietersberg  
  • Wijngaard Apostelhoeve 
  • De Grotten van Maastricht  
  • Wandelen door nieuwe natuur in Borgharen (RivierPark Maasvallei) 
Ga naar de inhoud