Logo RLKM Willemsroute

© gemeente Nederweert

Nederweert

Op de grens van de Nederlandse provincies Limburg en Brabant, op het snijpunt van drie waterwegen, ligt  Nederweert. In Nederweert ligt heel veel natuur maar er is ook een karakteristiek centrum, mooie gebouwen, sfeervolle terrasjes en Openluchtmuseum Eynderhoof.   

In Nederweert kun je prima wandelen. Zowel het GrensPark KempenBroek als Nationaal park De Groote Peel zijn vlakbij. Het wandelgebied Weerterbos en Hugterheide heeft de laatste jaren veel bekendheid gekregen door de aanwezigheid van edelherten. Het is bovendien een erg gevarieerd gebied met oude, vochtige loofbossen, enkele mooie vennen en kleine heidegebieden. Ook voor fietsliefhebbers is het de plaats bij uitstek. Nederweert is aangesloten op het Limburgse fietsknooppuntennetwerk en je vindt er mooie fietsroutes langs onverharde wegen en prachtige landschappen. 

Voor de vaarweggebruiker  

Nederweert heeft een eigen passantenhaven waar u maximaal twee dagen mag verblijven. 
De haven telt 6 aanlegplaatsen (afmeting: 14 meter lang en 3 meter breed) met (gratis) drinkwatervoorziening. De haven heeft een diepgang van circa 1 meter. 
Er bevinden zich verschillende horecagelegenheden op loopafstand van de passantenhaven. Hiervoor steekt u het kanaal over via de brug. De afstand van de aanlegplaatsen tot het centrum van Nederweert bedraagt circa 500 meter. 

Contact

Geen eigen VVV

Tips
  • Openluchtmuseum Eynderhoof  
  • Kanalenviersprong Waterkrachtcentrale  
  • St. Lambertuskerk met Mariakapel  
  • Centrum Nederweert  
  • Wandelen in het GrensPark KempenBroek
  • Buitencentrum De Pelen
  • Nationaal Park De Groote Peel 
  • Weekmarkt op woensdagochtend 
Ga naar de inhoud