Logo RLKM Willemsroute

© gemeente Weert

Weert

Weert is een stad van traditie en cultuur, van winkels en gezellige terrasjes, maar ook van culinaire restaurants, groene hotspots en niet te vergeten dé Weerter vlaai. De stad ligt in het GrensPark KempenBroek en is dus een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar verschillende natuurgebieden met heel wat wandel-, fiets- en ruiterroutes. Het IJzeren Man gebied biedt belevenissen voor jong en oud zoals een waterskibaan, klimbos, zwembad, kinderboerderij, binnenspeeltuin, Natuur- en Milieucentrum, Zintuigenpark en een dagstrand.  

Weert is aangesloten op het Limburgse fietsknooppuntennetwerk. Wandelkaarten, fietskaarten en andere toeristische informatie zijn verkrijgbaar bij de VVV’s en via www.webshophartvanlimburg.nl.

Voor de vaarweggebruiker  
De gezellige passantenhaven van Weert heeft 22 ligplaatsen. Het gebruik van de haven is tijdens het vaarseizoen van 1 april tot 1 oktober gratis en is inclusief gebruik van water, elektriciteit en Wifi. In de haven is een toilet aanwezig. Het is niet mogelijk om vooraf een ligplaats te reserveren. 
De haven ligt dicht bij de binnenstad van Weert en winkelcentrum De Muntpassage. Op loopafstand bevinden zich tevens vele horecagelegenheden. Daarnaast is het een aanrader om vanaf de haven aan te sluiten op het fietsknooppuntensysteem.  

Contact

VVV servicepunt Weert – Bruna

Markt 11, NL - 6001 EJ Weert

T: +31 (0)495 534 211 
E: bruna0835@brunawinkel.nl 
W: www.vvvweert.nl  

Tips
 • Het IJzeren Man gebied (toegangspoort tot GrensPark KempenBroek) 
 • Wandelen, fietsen of paardrijden in het GrensPark KempenBroek
 • MolenNetwerk KempenBroek 
 • Sint-Martinuskerk  
 • Museum W 
 • Winkelcentrum De Muntpassage  
 • Streetarttour Weert
 • Zaterdagmarkt  
 • Birgittinessenklooster  
 • Urnenveld Boshoverheide
 • Vele terrasjes en een uitgebreid culinair aanbod  
Ga naar de inhoud