Logo RLKM Willemsroute

© Erwin Christis

Bree

In de oude binnenstad van Bree vind je overal de restanten van een levendige geschiedenis terug. Het middeleeuwse stratenpatroon is hier een voorbeeld van. Bree heeft vandaag een levendig centrum met vele winkels, horecazaken en monumentale gebouwen. Het meest indrukwekkende monument is het gerestaureerde Augustijnerklooster midden in de stad, dat nu dienstdoet als stadhuis. In Bree vinden jaarlijks vele evenementen plaats en heeft een wekelijkse markt op vrijdagvoormiddag met een uitgebreid aanbod. Bree ligt in het GrensPark KempenBroek. Al wandelend kan je het stiltegebied met zijn vijvers, vogelkijkhutten, weilanden, bossen en beekvalleien ontdekken. Fietsen kan je via het fietsroutenetwerk.    

Voor de vaarweggebruiker  
Bree heeft twee mooi gelegen aanlegsteigers. Eén gelegen aan de kanaalkom van waaruit het centrum van Bree gemakkelijk bereikbaar is. Een tweede is gelegen te Tongerlo, ter hoogte van café de Kieper. Van hieruit kun je gemakkelijk en snel te voet of per fiets Opitter, de brouwerij en het Solterbos bereiken. 

Contact

Dienst Toerisme Bree 

Vrijthof 10, B - 3960 Bree 

openingsuren via www.bree.be/diensttoerisme 

T: +32 (0)89 84 85 00 
E: toerisme@bree.be 
W: www.bree.be/toerisme
 

Tips
  • Centrum van Bree met 17e eeuwse gebouwen en toffe winkels en horeca 
  • De wandelgebieden in het GrensPark KempenBroek  
  • Opitter (Bree) met Sint-Trudokerk, Antwerpse passieretabel, Brouwerij, Kim Clijsters fontein en speeltuintjes voor kinderen  
  • Tongerlo (Bree) met Gotische Sint-Pieterskerk uit de 15e eeuw  
  • Stadswandeling door deze meer dan 1000 jaar oude stad 
Ga naar de inhoud