Logo RLKM Willemsroute

© Chris van Veluten

Echt-Susteren

Het Smalste stukje van Nederland 
Er is een bijzondere plek in Limburg waar je binnen korte tijd van België naar Duitsland wandelt. Daar, in het smalste stukje Nederland, ligt Echt-Susteren. Bij een bezoek aan dit onontdekt stukje Nederland, ervaar je de bourgondische Limburgse leefwijze met haar pittoreske dorpjes en schitterende natuur. 

In het smalste stukje Nederland kun je knopen lopen en -fietsen. De knopenpuntenroutes zijn een aaneensluitend systeem waarbij je zelf je route kunt uitstippelen. Geniet van de rustieke omgeving van bossen, velden en typische Limburgse dorpjes. De knopenlopen kaart is verkrijgbaar bij een VVV servicepunt of via de Hart van Limburg webshop.   

Voor de vaarweggebruiker  
Jachthaven de Maasterp is uniek gelegen in de Limburgse plaats Ohé en Laak, aansluitend op de Maasplassen en zo’n 30 km van Maastricht. De jachthaven is goed bereikbaar en ligt beschut in de directe nabijheid van de Maas. De jachthaven is voorzien van 450 ligplaatsen en kent uitstekende voorzieningen: 10 ampère stroom, water, douche en toilet. Verder is er een gezellig restaurant met fraai uitzicht en ruime parkeergelegenheid met goede verlichting. 

Contact

Servicepunt De Domijnen Echt 

Bovenstestraat 11, NL - 6101 EG Echt 

T: 0900-5559798 (€1 p.g.)
E: info@visitzuidlimburg.nl
W: https://www.visitzuidlimburg.nl/vvv-info/visit-zuid-limburg-shops/ 

Tips
  • Wandelen en fietsen 
  • Abdij Lilbosch en bunker 
  • Sint-Landricuskerk Echt 
  • Dakpannenfabriek de Valk 
  • Het Karmelietessenklooster 
  • Kasteel Eyckholt 
  • Beeldentuin Suëstra Susteren 
  • Cultuurhuis Edith Stein Echt (Stichting Dr Edith Stein en Museum van de Vrouw) 
  • Kasteel Ter Borch in Roosteren 
  • Bootverhuur Myboat watersport 
Ga naar de inhoud