Logo RLKM Willemsroute

© stad Maaseik

Maaseik

Een kleine bruisende stad met een groot hart voor bezoekers waar het hele jaar rond wel wat te beleven valt: dat is Maaseik! 

Deze Maasstad heeft heel wat te bieden: cultuur, ontspanning, natuur, winkels heerlijke streekproducten en horecagelegenheden. De prachtige Markt wordt omgeven door historische gevels en gezellige terrasjes. Het ademt allemaal een bijzondere sfeer uit. En in het midden van het plein kan je twee van haar beroemdste inwoners bewonderen: Jan en Hubert Van Eyck.

Ook vind je in Maaseik een aantal interessante musea: het Regionaal Archeologisch Museum, de oudste privé-apotheek van België en de kerkschatten in de Sint Catharinakerk met o.a.de oudste Angelsaksische religieuze gewaden van Europa. Maar ook in Neeroeteren herbergt de Sint-Lambertuskerk hemelse kunst met Vlaamse topstukken als het Marianum.

Wist je dat Maaseik zowel in het Nationaal Park Hoge Kempen, het GrensPark Kempen~Broek én het RivierPark Maasvallei ligt? Deze drie gebieden liggen op een boogscheut van de historische kern van de stad. De wandel- en fietsmogelijkheden in Maaseik zijn dan ook oneindig en voeren je langs topnatuur: idyllische watermolens, stille plekjes, mooie vergezichten, wijngaarden en veel water.

Maaseik, het watermerk …

Ontspan, dichtbij en ver weg van alle drukte.

Dompel je onder in rust, geuren, kleuren.

Laat je drijven op het ritme van plezier.

Beleef bruisend Maaseik.

Historisch mooi het hele jaar rond.

Krijg zin in meer … Veel meer.

Voor de vaarweggebruiker  

In Neeroeteren wordt aan de oever van de Zuid-Willemsvaart de komende jaren gewerkt aan een nieuwe mogelijkheid tot aanmeren. Jachthaven Heerenlaak van MAREC, op wandelafstand van Aldeneik, is de grootste jachthaven in de omgeving van Maaseik. De haven biedt overdag ambiance en ‘s avonds rust. Heerenlaak heeft vele faciliteiten en (recreatieve) voorzieningen. De afstand tot het centrum van Maaseik bedraagt drie kilometer.

Contact

Toeristisch onthaalcentrum Maaseik  

Markt 45, B - 3680 Maaseik 

T: +32 (0)89 81 92 90 
E: toerisme.maaseik@maaseik.be  
W: www.toerisme.maaseik.be

Tips
Ga naar de inhoud