Logo RLKM Willemsroute

© gemeente Pelt

Pelt

De Gemeente Pelt bestaat uit Neerpelt en Overpelt waarbij het riviertje de Dommel gedeeltelijk de natuurlijke grens vormt tussen de twee deelgemeenten.  In Pelt kan je heerlijk wandelen en fietsen in verschillende natuurgebieden zoals de Dommelvallei en Holven/Plat in Bosland, Natuurgrenspark De Groote Heide en het nabijgelegen Hageven. Ook vind je er het Klankenbos, waar een permanente collectie klankinstallaties in open lucht in het Domein Dommelhof is opgesteld.  

In Pelt zijn er heel wat tavernes, (fiets)cafés, eet- en ijshuisjes. Je vindt er bovendien heel wat molens zoals de Lilse Molen in Sint-Huibrechts-Lille (dat bekend staat als het Teutendorp) en er is zelfs een Molenmuseum. 
Overpelt profileert zich ook als een kunstzinnige gemeente: hier kan je volop genieten van lokale kunst, onder meer in verschillende beeldentuinen. 

Voor de vaarweggebruiker  
Neerpelt centrum heeft een eigen passantenhaven, Welvaart genaamd. Daarnaast is er in Sint-Huibrechts-Lille eveneens de mogelijkheid om aan te meren. De aanlegsteiger “Welvaart” in Neerpelt-Centrum biedt ruimte aan 12 jachten. Aangrenzend is ook een parking met alle voorzieningen voor 10 kampeerwagens. De aanlegplaats ligt op loopafstand van het centrum van Neerpelt. In de passantenhaven mogen toeristen gratis en maximaal 2 nachten verblijven. Er is een collectieve elektriciteits- en drinkwatervoorziening aanwezig. 

Contact

Dienst voor Toerisme 

Jeugdlaan 2, B - 3900 Pelt (Overpelt)  

T: +32 (0)11 94 94 90  
E: vrijetijd@gemeentepelt.be  
W: www.gemeentepelt.be/toerisme  

Tips
  • Beeldentuinen  
  • Jeugdcomplex en speeltuin 't Pelterke  
  • Zwembad Dommelslag  
  • Molenmuseum  
  • Molens langs de Dommel
  • Dommelafvaart
  • Scoutsrally
  • Het Klankenbos in het Provinciaal Domein Dommelhof  
  • Teutenhuizen (Sint-Huibrechts-LilIe)  
  • Wandelen in Bosland, Grenspark de Groote Heide en het Hageven 
Ga naar de inhoud