Logo RLKM Willemsroute

© Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Stad van Levensgenieters 
Het ‘savoir vivre’ omarmt je in Sittard-Geleen. Er is altijd wel wat te doen. Enerzijds kleine activiteiten tijdens het funshoppen in de stad, maar ook grote nationale en internationale events zoals de St. Joep markt, de Geleense Kermis, het St. Rosa festival en Nederlands grootste najaar feest het Oktoberfeest Sittard. In Sittard-Geleen staan vijf thema’s, beter genoemd ‘levensaders’, centraal. Zo vertellen we graag een van onze vele levensverhalen aan de hand van 7.000 jaar geschiedenis, brengen wandel- en fietsroutes je naar nog onontdekte pareltjes, nemen we je als levensgenieters graag op in onze culturele- en bourgondische activiteiten en tonen we je onze  innovatiekracht.  

Sittard-Geleen is favoriet bij veel wandelaars door de vele bossen, parken en stadstuinen. Ook voor fietsers heeft Sittard-Geleen veel te bieden. Ontdek de uitgestrekte Maasvlaktes, afgewisseld door charmante Limburgse kerkdorpjes met historische bezienswaardigheden. 

Voor de vaarweggebruiker  
Aanleg passantenhaven Schipperskerk 
Goed nieuws voor de toervaarders die vanuit Maasbracht naar Maastricht willen varen. Er komt een passantenhaven in de Berghaven bij Schipperskerk. Daar blijkt behoefte aan te bestaan, want op het gehele 36 kilometer lange Julianakanaal tussen Maastricht en Maasbracht (de gemiddelde vaartijd exclusief schutten bedraagt voor motorjachten circa 3 uur) bestaat er voor jachten amper gelegenheid voor een pauze of overnachting, omdat goede afmeermogelijkheden ontbreken. De Berghaven bij Schipperskerk ligt ongeveer halverwege de route Maasbracht-Maastricht. Jaarlijks maken zo’n vijfduizend plezierjachtkapiteins gebruik van het kanaal. De passantenhaven biedt plek aan een tiental plezierjachten.  Het wordt uitdrukkelijk géén jachthaven met vaste ligplaatsen, maar puur een tijdelijke aanlegplek voor jachten die op doorvaart zijn naar Maasbracht of Maastricht. 

Contact

Experience Center Sittard-Geleen 

Rosmolenstraat 2, NL - 6131 HX Sittard 

T: 0900-5559798 (€1 p.g.) 
E: info@visitzuidlimburg.nl 
W: Experience Sittard-Geleen

Tips
  • Experience Center Sittard-Geleen 
  • Sint Joepmarkt (voorjaar) 
  • Sint Rosafestival (eind augustus) 
  • Oktoberfest Sittard 
  • Gelaender Kirmes (voorjaar) 
  • Wandelen en fietsen 
  • Kastelentocht: Obbicht, Limbricht, Wolfrath, Grasbroek en Casa Mia (het kleinste kasteel van Nederland)
  • Kasteelruïne Born 
  • Limbrichter bos 
Ga naar de inhoud