© Erwin Christis

samenwerkingsverband grensgebied de kempen

Met deze gebiedsontwikkeling willen de samenwerkende partijen een economische, ecologische en sociaal maatschappelijke impuls geven aan het gebied en de bewoners en bezoekers in staat stellen om het gebied beter te benutten en te beleven.

Projectgebied

Gemeenten Cranendonck, Weert, Bocholt en Hamont-Achel

Partners

Provincie Nederlands Limburg, provincie Noord-Brabant, provincie Belgisch Limburg, de gemeenten Weert, Cranendonck, Bocholt en Hamont-Achel, RLKM als initiatiefnemers, diverse partijen afhankelijk van de projecten

Looptijd

2015 - 2023

Contactpersoon

Erwin Christis
+32 (0)89 65 56 70
erwin.christis@rlkm.be

Acties
  • Het stimuleren van de werkgelegenheid, het versterken, ontwikkelen én beleven van de natuur en het in stand houden van een divers landschap met een duidelijke plek voor cultuurhistorie.
  • Een betere ontsluiting van het gebied door uitbreiding van recreatieve routenetwerken via weg en water.
  • Een passende infrastructuur voor de groeiende economische bedrijvigheid rond Metalot (een duurzaam industriepark rond de zinkfabriek Nyrstar in Budel-Dorplein (gemeente Cranendonck), de haven en overige industrieterreinen. Deze ontwikkelingen vergroten de bedrijvigheid en aantrekkingskracht voor recreatie en toerisme zowel lokaal, regionaal als grensoverschrijdend.
Ga naar de inhoud