© Erwin Christis

wildlife economy

Het project is gebaseerd op de overtuiging dat natuur en landschap een economische waarde hebben en dat ondernemers op het platteland er hun brood mee kunnen verdienen en de natuur hier weer van meeprofiteert.
Projectgebied

KempenBroek, Rivierpark Maasvallei, projectgebieden partners

Partners

Provincie Nederlands Limburg, County Administrative Board of Norrbotten (Zweden), Rewilding Europe, Rewilding Europe Sweden, Municipal Community Europaregion Pomerania reg. Ass. (Duitsland), Deutsche Umwelt Hilfe, Alava Provincial Council (Spanje)

Looptijd

augustus 2019 tem januari 2023

Contactpersoon

Erwin Christis
+32 (0)89 65 56 70
erwin.christis@rlkm.be

Acties

Ontwikkeling RAP's (Regionale Actieplannen)

Elke partner moest een regionaal actieplan opstellen met steun van lokale gemeenschappen, waaronder jagers, boeren en vissers, waarin de ontwikkeling van ondernemingsstrategieën worden geïntegreerd in het natuurbeschermingsbeleid om zo het natuurbeschermingsbeleid doeltreffender te maken.​

Good practices

Er werden good practices gedefinieerd en uitgewisseld waardoor er bijkomende input werd geleverd voor de RAP's door middel van op maat gemaakte studiebezoeken met regionale belanghebbenden.

Peer to peer sessies

Er werden peer to peer sessies georganiseerd om te komen tot gezamenlijke oplossingen voor gemeenschappelijke problemen.

Dissemination event

Op 20 oktober 2022 kwamen alle partners en stakeholders samen in Maastricht waarbij de belangrijkste bevindingen en acties van het project werden gepresenteerd.

Ga naar de inhoud