Visitor center De wissen

Vanaf 2020 werkt projectbureau RivierPark Maasvallei mee aan de bouw van een nieuw bezoekerscentrum aan het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd in Dilsen-Stokkem. De Stad Dilsen-Stokkem, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, Limburgs Landschap vzw en het Provinciaal Natuurcentrum  bouwen ‘De Wissen’ samen uit tot hoofdtoegangspoort van het RivierPark Maasvallei en tot bezoekerscentrum van natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd.   

Het bezoekerscentrum opende de deuren voor het grote publiek in september 2022. Vanuit dit bezoekerscentrum kan je kennis maken met het vlakbij gelegen natuurgebied, het toeristisch aanbod in de stad én in de ruimere omgeving van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei (van Kessenich tot Maastricht). Natuur,  klimaat en duurzame ontwikkeling zijn brandend actuele thema’s die vaak een extra woordje uitleg vragen. Ook hiervoor ben je aan De Wissen aan het juiste adres.  

Op de eerste verdieping van het nieuwe Visitor Center werd een expositieruimte voorzien. Hier kunnen bezoekers kennis maken met het ruimere verhaal van het RivierPark Maasvallei: verschillende experten (NL + BE) vertellen in enkele filmpjes meer over thema’s zoals zwerfvuil, grote grazers, natuurbeheer, waterkwaliteit en grindontginning. Daarnaast is er in deze exporuimte plaats voor wisselende tentoonstellingen. Deze kunnen ook ingevuld worden door partners.

RivierPark Maasvallei, Dilsen-Stokkem

RLKM, Limburgs Landschap, Stad Dilsen-Stokkem en het Provinciaal Natuurcentrum

2020 – 2022

Katrien Schaerlaekens: katrien.schaerlaekens@rlkm.be

Acties

  • Mee uitdenken, opvolgen en aansturen van bouw nieuw Visitor Center
  • Opstarten gezamenlijke gidsenwerking
  • Uitwerken baliehandboek voor (nieuwe) medewerkers
  • Mee uitwerken van expo en tijdelijke tentoonstellingen
  • Mee uitwerken van gezamenlijke activiteitenkalender

 

Ga naar de inhoud