GRINDSPOOR

Het project ‘GRINDSPOOR’ zorgt voor de recreatieve herinrichting van een aantal ex-(berg)grindgroeves langsheen het Kolenspoor tussen Station As en Station Eisden in het Nationaal Park Hoge Kempen, op de grens van de gemeenten As, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem.

In de jaren ’90 was de winning van grind en zand in deze gebieden in volle exploitatie. Na de exploitatie werden de gebieden voorzien van een natuurlijke herinrichting om de gebieden volwaardig terug te geven aan de natuur. Het project Grindspoor zorgt nu voor de recreatieve ontsluiting.

Het project is verdeeld in een aantal deelprojecten waarbij diverse partners instaan voor de realisaties. De projecten waarvan het Regionaal Landschap Kempen & Maasland vzw de begunstigde is zijn de inrichting van een grindgroevewandeling, het inrichten van een eco-recreapassage in de kolenspoortunnel N75, het inrichten van enkele uitkijkpunten en de omvorming van de bijgebouwen van Station Eisden naar trekkershutten. 

Projectgebied

gemeente As, stad Dilsen-Stokkem, gemeente Maasmechelen

Partners

Grindcomité, gemeente As, stad Dilsen-Stokkem, gemeente Maasmechelen

Looptijd

2020 - 2023

Contactpersoon

Jeroen Gilissen
+32 (0)89 65 56 54
jeroen.gilissen@rlkm.be

Acties
  • het inrichten van een grindgroevewandeling
  • het inrichten van een eco-recreapassage in de kolenspoortunnel N75
  • het inrichten van enkele uitkijkpunten
  • het inrichten van enkele uitkijkpunten
Ga naar de inhoud