© Erwin Christis

WILDLIFE-NL

Met het project The Dutch Wildlife Comeback: Dynamic co-management of human-wildlife interactions in the Netherlands wil een consortium van academici en terrein- en wildbeheerders nieuwe manieren ontwikkelen om te komen tot de co-existentie van mens en (grotere) wilde dieren (incl. grote grazers in natuurgebieden) in het verstedelijkte Nederland (en Vlaanderen). Dit willen ze doen door middel van een inter- en transdisciplinaire aanpak die inzichten van de geesteswetenschappen (filosofie), sociale wetenschappen (inclusief communicatie en bestuur), ecologie en techniek combineert. Er zal worden gewerkt in 2 gebieden: National Park Zuid-Kennemerland (NL) en KempenBroek.

Projectgebied

Het gehele KempenBroek: Weert, Cranendonck, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik

Partners

Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit, Swedish University of Agricultural Sciences, Fontys University of Applied Sciences in ICT, Wageningen University and Research, BIJ12, PWN, Ministerie van LNV, ARK Rewilding Nederland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, Smart Parks, Crossbil Guides Foundation, Fantazm

Looptijd

1 januari 2023 tot 31 december 2030

Link met website of relevante publicaties
Contactpersoon

Erwin Christis
+32 (0)89 65 56 70
erwin.christis@rlkm.be

Ga naar de inhoud