© Erwin Christis

Coördinatie plaatsing Wildwaarschuwingssysteem

Hoewel het Kempen~Broek bestaat uit steeds meer, grotere en aaneengesloten natuurgebieden, worden deze op enkele plaatsen nog doorsneden door wegen. Bovendien is het aantal grote diersoorten zoals het Everzwijn of Edelhert toegenomen. Hierdoor verhoogt het risico op aanrijdingen.

Ter hoogte van het Wijffelterbroek (NL) – Kettingdijk (NL) – Smeetshof (B) stond reeds een wildwaarschuwingssyteem dat niet meer werkte. De gemeente Weert wil dit met de financiële steun van de Nederlandse provincie Limburg vervangen door een nieuw, minder storingsgevoelig systeem. 

De dieren worden via die langs de weg worden geplaatst naar 1 oversteekplek geleid. Aan deze oversteekplek staan aan weerszijden van de weg sensoren die registeren als er een dier wil oversteken. Op dat moment lichten de verkeersborden op, die waarschuwen voor overstekend wild en die een snelheidsbeperking aangeven. Veilig voor dier én automobilist. 

Het Regionaal Landschap coördineert deze plaatsing in opdracht van de gemeente Weert.

Gemeente Weert

€ 10.400

Provincie NL Limburg, gemeente Weert, Natuurmonumenten, Natuurpunt

januari 2023 tot juni 2023

/

Els Peusens: els.peusens@rlkm.be

Acties

Actie 1

De aanleg van een nieuw wildwaarschuwingssysteem op de Bocholterweg

Actie 2

De plaatsing van rasters langs de Bocholterweg

Ga naar de inhoud