© Gert Arijs

Grenzeloos Landschapstoerisme

Het project ‘Grenzeloos Landschapstoerisme’, dat RLKM indiende samen met 12 andere partners uit de Maasvallei en KempenBroek, werd in juni 2023 goedgekeurd. Dat levert de komende drie jaar Europese financiering op om het landschapstoerisme in beide (grens)gebieden verder te ontwikkelen. Denk daarbij niet alleen aan bijkomende promotie of signalisatie, maar ook aan de (her)inrichting van bepaalde sites. De draagkracht van het landschap staat voorop.

Bovendien heeft de grensstreek zowel in de Maasvallei als in KempenBroek nog tal van onontdekte verhalen en plekken, die de drukte elders kunnen milderen en kansen kunnen geven aan de lokale (vrijetijds)economie. De Bath in Urmond bijvoorbeeld, waar je nu als fietser of wandelaar gewoon voorbij zoeft, of het Urnenveld in Weert (een van de grootste van Europa). Maar ook de buitenaanleg aan De Wissen staat op het programma, net als de herinrichting van het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man (ook in Weert), de plaatsing van een aantal watertappunten voor wandelaars en een aantal rustplekken aan de randen van natuurgebieden of dorpskernen.

Projectgebied

RivierPark Maasvallei en GrensPark KempenBroek

Partners

Gemeente Weert, Stichting Natuur- en Milieueducatie De Ijzeren Man, Limburgs Landschap vzw, Stichting Vrijheid Urmond, Provincie Limburg Nederland, Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Maastricht, Stad Maaseik, Gemeente Kinrooi, Gemeente Dilsen-Stokkem, Gemeente Lanaken, Gemeente Maasmechelen en De Vlaamse Landmaatschappij.

Looptijd

juni 2023 tot december 2028

Link met website of relevante publicaties

Projectwebsite volgt

Contactpersoon

Erwin Christis
+32 (0)89 65 56 70
erwin.christis@rlkm.be

Katrien Schaerlaekens
+32 (0)89 65 56 80
katrien.schaerlaekens@rlkm.be

Acties
  • Herinrichting Natuur- en Milieucentrum De Ijzeren Man (Weert)
  •  Het Urnenveld in Weert inrichten en ontsluiten voor publiek
  • Buitenaanleg Visitor Center De Wissen (Dilsen-Stokkem)
  • Installatie watertappunten in RivierPark Maasvallei
  • ...
Ga naar de inhoud