© Erwin Christis

Schrijf je in voor ons gratis Magjezien!

‘Magjezien’ verschijnt 2 keer per jaar. Het wordt niet zomaar in alle bussen verdeeld maar wordt enkel gestuurd naar abonnees. Als je het tijdschrift wil ontvangen, moet je je eerst dus inschrijven!

Ontdek het nieuwste Magjezien online

Download hier alle nummers van het Magjezien

Cover Magjezien najaar 2022
Najaar 2022
Voorjaar 2022
Najaar 2021
Najaar 2021

Wandelroute in de kijker

Uitkijktoren in het Weerterbos

Zin doen krijgen om naar buiten te gaan. Dat proberen we met het Magjezien te bereiken. Daarom zetten we in elke uitgave één route in de kijker. Het wandelgebied Weerterbos en Hugterheide ligt in het uiterste noorden van het GrensPark Kempen~Broek op de grens van Nederlands-Limburg en Noord-Brabant. Het Weerterbos heeft de laatste jaren veel bekendheid gekregen door de edelherten die er wonen maar al snel ontdek je dat het Weerterbos veel meer te bieden heeft.

Het is een erg gevarieerd gebied met oude, vochtige loofbossen, enkele mooie vennen en kleine heidegebieden. Aan de westelijke zijde wordt het Weerterbos geflankeerd door droge bossen van de Hugterheide waar je hier en daar nog een stukje heide kan ontdekken.

10 x Erfgoedbomen

In de zomer van 2022 gingen zeven gemeentebesturen, samen met Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) – IOED Kempen en Maasland op zoek naar beeldbepalende bomen met grote erfgoedwaarde op hun grondgebied. Er werden talrijke oude bomen met een interessante geschiedenis gescout. Een vakjury selecteerde vervolgens per gemeente de mooiste erfgoedboom. Deze winnaars werden de voorbije maanden getrakteerd op een vakkundige boomverzorging. Zo wordt de gezondheid van dit levend erfgoed op peil gehouden en kunnen de bomen ook voor de komende generaties levend erfgoedelementen in het landschap blijven!

Uitkijktoren in het Weerterbos

Op pad met een ranger of verkenner?

Kalenderactiviteiten GrensPark Kempen~Broek

Kalenderactiviteiten Nationaal Park Hoge Kempen

Kalenderactiviteiten RivierPark
Maasvallei

In de volgende editie

Route in de kijker: Munsterbos

Eeuwig jong: herfsttips voor kids

5 stille plekjes in de natuur

Ontvang ons Magjezien

Ga naar de inhoud